Veelgestelde vragen

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Stuur dan een bericht naar info@beolifestyle.com.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Stuur dan een bericht naar info@beolifestyle.com.

Algemene vragen

Ja! Al onze producten zijn 100% recyclebaar in de huidige afvalstroom. Dit omdat wij uitsluitend gebruik maken van drop-in bioplastics. Drop-in bioplastics zijn bioplastics waarvan de chemische structuur identiek is aan die van conventionele plastics. De basisbouwstenen van deze bioplastics zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen in plaats van aardolie.

Al onze producten kunnen terecht bij het PMD-afval (Plastic, Metalen en Drankkartons), vaak bekend als het plastic afval. Zo worden de producten, samen met ‘gewone’ plastics gerecycled en kan het gebruikt worden voor nieuwe producten. Omdat onze producten dezelfde chemische eigenschappen hebben, blijft het een schone afvalstroom.

Alle onderdelen zijn afzonderlijk te vervangen, waardoor de fles gemakkelijk zelf te repareren is. De losse onderdelen zijn te bestellen via onze website. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, vul dan het formulier in op onze contactpagina.

Vragen over de BE O bottle

Bioplastics zijn een grote familie van verschillende materialen, niet slechts een enkel materiaal. De European Bioplastics Association definieert een plastic als een bioplastic als het biobased of biologisch afbreekbaar is, of beide eigenschappen heeft. Wij hebben juist gekozen voor niet composteerbaar bioplastic, omdat deze in de huidige afvalverwerking goed meegaat. Onze focus ligt dan ook op het 100% recyclebaar maken van onze producten. Wil je hierover meer weten? Klik dan hier om onze blog te lezen.

Misschien dat je het aan de vormgeving van de fles al kan aflezen maar, de BE O bottle is gemaakt van 94% bioplastic uit Braziliaans suikerriet. Benieuwd hoe we precies van suikerriet onze bottle maken? In deze blog kan je er meer over lezen.

De producent houdt een marge van 6% aan, omdat er in dezelfde fabriek ook ‘olieplastic’ wordt verwerkt. Je kunt het vergelijken met voedsel waar op de verpakking staat dat er restanten van noten of melk in kunnen zitten, omdat deze producten in dezelfde fabriek worden verwerkt. Samen met de producent onderzoeken we hoe we 100% bioplastic kunnen garanderen. 

Alle materialen op een rij:

Fles en dop: BIO-HDPE (BIO-High Density Polyetheen)

Ring middenstuk: BIO-TPE (BIO-Thermoplastisch Elastomeer)

Ring dop: BIO-TPE (BIO-Thermoplastisch Elastomeer)

Goede vraag! De BE O bottle is een klimaat positieve fles we kunnen je uren er over bijpraten maar in het kort betekent het dit:

De BE O bottle is gemaakt van suikerriet, een snelgroeiende plant die veel CO2 opneemt. Zoveel zelfs dat er netto meer CO2 wordt opgenomen dan dat er tijdens productie en verzending wordt uitgestoten. Na het oogsten wordt het suikerriet verwerkt tot rietsuiker en daar komt een restproduct bij vrij. Die reststroom wordt gebruikt om ons BE O bottle bioplastic van te maken. Zo voorkomen we ook dat er onderdelen van de plant verspild worden. In dit blog kan je er meer over lezen.

Ja! De fabrikant van het materiaal heeft een code of conduct opgezet waarin eisen worden gesteld aan de leveranciers van suikerriet. Zo wordt er geen materiaal besteld bij leveranciers die kinderarbeid gebruiken of waar personeel onderbetaald wordt. Daarnaast wordt ook gekeken naar de milieu-impact van de leveranciers en of ze het suikerriet niet oogsten op beschermde gebieden zoals de Amazone.

In Noord-Brabant, Son en Breugel om precies te zijn. De BE O bottle wordt geproduceerd bij GL-plastics. Onze producten worden geassembleerd bij Maak, Nijmegen. Een sociale werkplaats, waar een groep gemotiveerde mensen samenwerkt om ons product klaar te maken voor verzending.

Alle drankjes zonder bubbels zijn welkom: water, limonade of sapjes. Zelfs alcoholische dranken tot 13% kunnen in de fles. De BE O bottle is niet geschikt voor koolzuurhoudende dranken. De druk die er ontstaat kan lekkage veroorzaken.

De dopring is de plek waar de meeste bacteriën zich verzamelen. Belangrijk is dat je de midden- en dopring van de BE O bottle uit de fles haalt en alle 5 de losse onderdelen los van elkaar schoonmaakt.

Kijk op onze BE O bottle gebruik & onderhoud pagina om te zien hoe je de dopring verwijderd en terugplaatst in de BE O bottle dop.

Let wel op! Wanneer de BE O bottle samen met keukengerei met etensresten zoals bijvoorbeeld tomatensoep of spaghettisaus in de vaatwasser wordt geplaatst, kan de middenring van de fles mee verkleuren. Probeer dit te voorkomen. Is dit toch gebeurd? De middenring is weer wit te krijgen door deze ongeveer 2 uur in 3% waterstofperoxide te weken. Spoel de witte ring vervolgens af met water voordat je deze terugplaatst op de bovenste helft van de fles.

Absoluut! De BE O bottle is vrij van BPA, BPS, BPF en melamine (en vrij van andere schadelijke stoffen voor je gezondheid).

De BE O bottle is te koop via onze eigen BE O Shop. Liever de fles eerst in het echt bekijken? Kan ook! Je vindt onze verkooppunten hier.

Dat is vervelend om te horen. We helpen je graag een geschikte oplossing te vinden. Via het formulier op de contactpagina horen we graag wat je probleem is. Dank je.

Zeker! Met bedrukte waterflessen gemaakt van planten laat jouw organisatie zien dat het de transitie naar nieuwe, duurzame materialen serieus te nemen. We bedrukken de fles vanaf 40 stuks al met jouw logo, jouw boodschap, op naam of met 360° bedrukking. Ga naar onze zakelijke pagina voor meer info.

Ja, deze kun je direct bij ons bestellen! Neem contact op via het formulier op onze zakelijke pagina, dan gaan we je zo snel mogelijk helpen.

De BE O bottles worden in Nederland gemaakt en uit voorraad geleverd. Bedrukte flessen verzenden we na 10 werkdagen, onbedrukte bottles binnen één werkdag.

Mocht een onderdeel van je BE O bottle aan vervanging toe zijn, dan kun je eenvoudig reserveonderdelen bij ons bestellen. Dit helpt om de levensduur van je fles te verlengen en verspilling tegen te gaan. Bezoek onze webshop voor meer informatie over beschikbare onderdelen.

Vragen over de BE O cup

De BE O cup is de eerste herbruikbare koffiebeker gemaakt van planten, namelijk van gebruikte plantaardige oliën, zoals frituurolie! De gebruikte plantaardige oliën worden gezien als afval en worden o.a. opgehaald bij horecagelegenheden in Nederland. 

Alle materialen op een rij:

klepje: BIO-TPE (BIO-Thermoplastisch Elastomeer)

Deksel: BIO-PP (Bio-polypropyleen)

Middenring: BIO-TPE (BIO-Thermoplastisch Elastomeer)

Beker: BIO-PP (Bio-polypropyleen)

Met het biobased materiaal in de cup vermindert het de CO2-voetafdruk met meer dan 75%. Daarnaast is de BE O cup gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en 100% recyclebaar in de huidige recyclestromen.

Ben je onderweg? Dan kun je gemakkelijk uit de BE O cup drinken via het klepje. Deze kun je met een vinger open en dicht doen. Wil je de BE O cup vullen met je favoriete koffie dan kan dit door de deksel van de cup af te draaien. Natuurlijk kun je ook zonder deksel genieten van jouw warme drankje. Wat de cup extra comfortabel maakt zijn de ribbels aan de onderkant van de beker. Hierdoor kan je de beker gemakkelijk vasthouden.

De beker is 16,4 cm lang, 8 cm op zijn aller breedst en weegt ongeveer 0,11 kg/ 0,24 pond.

De BE O cup kan gewoon in de vaatwasser! Ook kan je de cup gemakkelijk met de hand afwassen want alle onderdelen kun je losmaken.  Laat de onderdelen goed drogen voor je ze terugplaatst. Reinig de cup na ieder gebruik, hierdoor blijft de geur van koffie niet in de beker hangen.

De BE O cup is bedoeld voor de warme drank zoals o.a. koffie en thee. Een latte past perfect in deze BE O cup! Wees voorzichtig wanneer de BE O cup gevuld is met hete vloeistoffen. Draag de BE O cup in een rechte positie en schud hem niet. 

In Noord-Brabant, Son en Breugel om precies te zijn. De BE O cup wordt geproduceerd bij GL-plastics. Hier worden alle onderdelen spuit gegoten, dit betekent dat het kunststof onder hoge druk in matrijzen wordt geperst. De BE O Lifestyle producten worden geassembleerd bij Maak, Nijmegen. Een sociale werkplaats, waar een groep gemotiveerde mensen samenwerkt om ons product klaar te maken voor verzending.

Jazeker! Alle materialen zijn getest en EU gecertificeerd. Daarnaast is de BE O cup vrij van BPA, BPS, BPF en melamine (en vrij van andere schadelijke stoffen voor je gezondheid).

Ja! Naast dat je onbedrukte BE O cups kan kopen in onze eigen BE O Shop kan je ook bedrukte cups bestellen. Dit kan vanaf 40 stuks al met jouw logo, jouw boodschap, naam of met 360 graden bedrukkingen. Interesse? Kijk op onze zakelijke pagina voor meer info.

Onbedrukte bekers worden binnen 1 werkdag verzonden! Bedrukte cups worden verzonden binnen 10 werkdagen.

Mocht een onderdeel van je BE O cup aan vervanging toe zijn, dan kun je eenvoudig reserveonderdelen bij ons bestellen. Dit helpt om de levensduur van je fles te verlengen en verspilling tegen te gaan. Bezoek onze webshop voor meer informatie over beschikbare onderdelen.

Vragen over de BE O mug

De BE O mug is een herbruikbare koffiebeker gemaakt van gebruikte plantaardige oliën en 100% recyclebaar. De gebruikte plantaardige oliën worden gezien als afval en worden o.a. opgehaald bij horecagelegenheden in Nederland. 

Alle materialen op een rij:

Beker: BIO-PP (Bio-polypropyleen)

Met het biobased materiaal in de mug vermindert het de CO2-voetafdruk met meer dan 75%. Daarnaast is de BE O mug gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en 100% recyclebaar in de huidige recyclestromen.

De BE O mug is ideaal voor naast de koffieautomaat op kantoor. De beker is stapelbaar en vaatwasserbestendig.

De beker is 7,7 cm lang, 7,6 cm op zijn aller breedst en weegt ongeveer 40 gram.

De BE O mug is schoon te maken in de vaatwasser. Aan te raden is om deze in het bovenste rekje van de vaatwasser te plaatsen. Daarnaast is ze ook gemakkelijk af te wassen met de hand. Reinig de mug na ieder gebruik, zo voorkom je ook dat de geur van de koffie in de beker blijft hangen.

De BE O mug is voor zowel koude- als warme dranken zoals koffie en thee. 

In Noord-Brabant, Son en Breugel om precies te zijn. De BE O mug wordt geproduceerd bij GL-plastics. Hier worden al onze BE O Lifestyle producten spuit gegoten, dit betekent dat het kunststof onder hoge druk in matrijzen wordt geperst. De BE O Lifestyle producten worden geassembleerd bij Maak, Nijmegen. Een sociale werkplaats, waar een groep gemotiveerde mensen samenwerkt om ons product klaar te maken voor verzending.

Jazeker! Alle materialen zijn getest en EU gecertificeerd. Daarnaast is de BE O mug vrij van BPA, BPS, BPF en melamine (en vrij van andere schadelijke stoffen voor je gezondheid).

Ja! Naast dat je onbedrukte BE O mugs kan kopen in onze eigen BE O Shop kan je ook bedrukte cups bestellen. Dit kan vanaf 50 stuks al met jouw logo en vanaf 50 stuks met jouw boodschap, naam of met 360 graden bedrukkingen. Interesse? Ga naar onze zakelijke pagina voor meer info.

Onbedrukte bekers worden binnen 1 werkdag verzonden! Bedrukte mugs worden verzonden binnen 10 werkdagen.

Verkooppunten

Laten we daar eens over praten! Laat een berichtje achter via het retail formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kan ook bellen naar +31 (0)24 203 00 24