Antwoord op de meestgestelde vragen

Vragen over de fles

De BE O bottle is modulair, dat betekent dat je hem in meerdere delen uit elkaar kan halen. Zo kun je hem gemakkelijk schoonmaken. Je kunt de fles ook met een gerust hart in de vaatwasser wassen.

Goede vraag! Hier kunnen we je uren over bijpraten maar in het kort betekent het dit:

De BE O bottle is een klimaat positieve fles. Dat zit zo: de BE O bottle is gemaakt van suikerriet, een snelgroeiende plant die veel CO2 opneemt. Zoveel zelfs dat er netto meer CO2 wordt opgenomen dan dat er tijdens productie en verzending wordt uitgestoten. Na het oogsten wordt het suikerriet verwerkt tot rietsuiker en daar komt een restproduct bij vrij. Die reststroom wordt gebruikt om bioplastic van te maken. Zo voorkomen we ook dat er onderdelen van de plant verspild worden. In dit blog kan je er meer over lezen.

Bonus voor het klimaat: wij planten voor elke verkochte fles een boom via Trees for the Future.

De BE O bottle is te koop via onze eigen BE O Shop maar bijvoorbeeld ook bij bol.com en Ecomondo.nl. Liever de fles eerst in het echt bekijken? Kan ook! Je vindt onze verkooppunten hier.

Alle drankjes zonder bubbels zijn welkom: water, limonade of sapjes. Zelfs alcoholische dranken tot 13% kunnen in de fles. Pas op met koolzuurhoudende dranken, de druk kan een lek veroorzaken.

Het materiaal

De BE O bottle is gemaakt van 94% bioplastic uit Braziliaans suikerriet. De producent houdt een marge van 6% aan, omdat er in dezelfde fabriek ook ‘olieplastic’ wordt verwerkt. Je kunt het vergelijken met voedsel waar op de verpakking staat dat er restanten van noten of melk in kunnen zitten, omdat deze producten in dezelfde fabriek worden verwerkt. Samen met de producent onderzoeken we hoe we 100% bioplastic kunnen garanderen.

Alle materialen op een rij:

  • Fles en dop: BIO-HDPE (BIO-High Density Polyetheen)
  • Ring middenstuk: BIO-TPE (BIO-Thermoplastisch Elastomeer)
  • Ring dop: BIO-TPE (BIO-Thermoplastisch Elastomeer)
  • Natuurlijke kleurpigmenten

Suikerriet, de grondstof van de BE O bottle, wordt ieder jaar geoogst en de plant kan circa vijf jaar lang geoogst worden voordat er een nieuwe plant moet komen. Fossiele olie heeft miljoenen jaren nodig om weer te ontstaan.

 

Wat ook meetelt is dat suikerriet tijdens de groei CO2 opneemt uit de lucht. Terwijl olie alleen maar CO2 uitstoot tijdens de verwerking en verbranding ervan. Suikerriet vangt meer dan 3x zoveel CO2 op dan dat het uitstoot.

Goeie vraag! Voordat er bioplastic uit suikerriet kan worden gemaakt, heeft het riet al voor veel andere producten gezorgd. Wij gebruiken de reststromen voor het materiaal van onze BE O bottle. Hoe we dat precies doen? In dit blog kan je er meer over lezen.

Yes. De fles is 100% recyclebaar. We hopen natuurlijk dat je de BE O bottle niet gaat weggooien maar als het moet kan deze bij het plastic-afval terecht.

Absoluut. De BE O bottle is BPA vrij en gifvrij. Bisphenol A is een weekmaker die kan loslaten en in de voedselketen terecht kan komen, daar moeten we niets van hebben. Bah.

Ja! De fabrikant van het materiaal heeft een code of conduct opgezet waarin eisen worden gesteld aan de leveranciers van suikerriet. Zo wordt er geen materiaal besteld bij leveranciers die kinderarbeid gebruiken of waar personeel onderbetaald wordt. Daarnaast wordt ook gekeken naar de milieu-impact van de leveranciers en of ze het suikerriet niet oogsten op beschermde gebieden zoals de Amazone.

Zakelijk

Zeker. Met bedrukte waterflessen gemaakt van planten laat jouw organisatie zien dat het de transitie naar nieuwe, duurzame materialen serieus te nemen. We bedrukken de fles vanaf 40 stuks. Ga naar onze zakelijke pagina voor meer info.

Er zijn twee manieren om bedrukte BE O waterflessen te bestellen. Via ons, als je liever persoonlijk contact met ons hebt. Klik hier voor de zakelijke pagina. Je kan ook via een van onze resellers de bottles inkopen. Klik hier voor de lijst.

Je kan direct bij ons bestellen! Neem even contact op via het formulier op onze zakelijke pagina, dan gaan we je zo snel mogelijk helpen.

Laten we daar eens over praten! Laat een berichtje achter via het retail formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kan ook bellen naar +31 (0)24 203 00 24

Laten we daar eens over praten! Klik hier voor de contactpagina. We horen graag van je.

Verkooppunten

De BE O bottle is te koop via onze eigen BE O Shop maar bijvoorbeeld ook bij bol.com en Ecomondo.nl. Liever de fles eerst in het echt bekijken? Kan ook! Je vindt onze verkooppunten hier.

Laten we daar eens over praten! Laat een berichtje achter via het retail formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kan ook bellen naar +31 (0)24 203 00 24

Ideeën en opmerkingen

Dat is vervelend om te horen. We helpen je graag een geschikte oplossing te vinden. Via het formulier op de contactpagina horen we graag wat je probleem is. Dank je.

We zijn benieuwd. Via het formulier op de contactpagina horen we graag wat je idee is. Tot dan!