BE O bottle gebruik & onderhoud

De BE O bottle is een herbruikbare waterfles en ontworpen voor dagelijks gebruik. Wanneer je de fles behandelt met zorg en liefde, kan je jarenlang van de BE O bottle gebruik maken.

Ben jij om wat voor reden dan ook niet tevreden over jouw BE O bottle? Mail ons via info@beolifestyle.com, wij helpen jou graag met een passende oplossing.

Afmetingen & onderdelen

Wij willen je graag voorstellen aan de BE O bottle. De herbruikbare waterfles gemaakt van suikerriet. De BE O bottle is geboren in Didam en opgegroeid in Nijmegen. Hier is de fles namelijk ontworpen en wordt hier ook in elkaar gezet. De fles is 24,5 cm lang, 6,8 cm op zijn aller breedst en weegt ongeveer 124 gram. Onze flessen zijn helemaal veilig voor jouw gezondheid. Meer hierover vind je op deze pagina: Safest materials.  Op dit moment verkopen wij onze fles in zes verschillende kleuren.

De BE O bottle is op te delen in vijf verschillende onderdelen, bestaande uit:

  1. De dop
  2. De dopring
  3. De bovenste helft van de fles
  4. De middenring
  5. De onderste helft van de fles

Belangrijke instructies

De BE O bottle is op twee manieren te openen. Je kunt de dop van de bovenste beker afdraaien en zo genieten van je drankje. Maar je kunt de fles, zodra deze leeg is, ook in het midden openen (bovenste beker van de onderste beker los draaien). Zo kun je ruimte besparen in je keukenkastje, zodra je de fles opbergt. Voordat je de BE O bottle voor de eerste keer gebruikt, was hem dan eerst af met water en zeep. Zorg er daarnaast voor dat de bottle op de juiste manier is afgesloten, zowel bij de dop als bij de middenring. Zo voorkom je lekkages.

De BE O bottle is niet geschikt voor koolzuurhoudende dranken. De druk die er ontstaat kan lekkage veroorzaken. Wel is de BE O bottle geschikt voor water, limonade, sappen en alcoholische versnaperingen tot 14%.

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken dat de fles smelt wanneer deze is gevuld met kokend water, dat gebeurt namelijk niet. Wel zal de fles heel heet worden en daardoor niet fijn om vast te pakken. Toch warme dranken mee onderweg? Kijk naar onze BE O cup!

Schoonmaken en verzorgen

De BE O bottle is helemaal vaatwasserbestendig. We raden aan om deze in het bovenste rekje van de vaatwasser te plaatsen. Daarnaast is de bottle ook gemakkelijk af te wassen met de hand. Reinig de fles na ieder gebruik. Hierbij is de dopring de plek waar de meeste bacteriën zich verzamelen. Belangrijk is dat je de midden- en dopring van de BE O bottle uit de fles haalt en alle 5 de losse onderdelen schoonmaakt. Laat deze goed drogen voor je ze terugplaatst.

Let wel op! Wanneer de BE O bottle samen met keukengerei met etensresten zoals bijvoorbeeld tomatensoep of spaghettisaus in de vaatwasser wordt geplaatst, kan de middenring van de fles mee verkleuren. Probeer dit te voorkomen. Is dit toch gebeurd? De middenring is weer wit te krijgen door deze ongeveer 2 uur in 3% waterstofperoxide te weken. Spoel de witte ring vervolgens af met water voordat je deze terugplaatst op de bovenste helft van de fles.

Reserveonderdelen

De BE O bottle is zo ontworpen dat deze gemakkelijk te repareren is. Dat houdt in dat alle onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn. Reserveonderdelen zijn te bestellen in onze webshop: BE O bottle onderdelen.

Zelf onderdelen vervangen

1. Haal de dop van de fles af

2. Wip met een theelepel de dopring omhoog

3. Haal de dopring uit de dop

1. Duw de dopring in de dop

2. Duw de dopring goed aan, zodat deze helemaal recht tegen de dop aan is geplaatst

1. Zet de theelepel tussen het middenstuk en de middenring aan

2. Trek de lepel naar je toe

3. Haal de middenring eraf

1. Zet de middenring op het middenstuk

2. Trek de middenring over de fles heen