Zo maak je een duurzame waterfles van suikerriet

Zo maak je een duurzame waterfles van suikerriet

Een fles maken van planten? Yes we can! Onze BE O bottle maken we van de reststromen van suikerriet. Op die manier maken we een positieve impact op het klimaat. Benieuwd hoe we deze plant transformeren tot duurzame waterfles? Bekijk de video hieronder en lees snel verder.

De suikerriet groeit snel en zet tijdens de groei CO2 om naar sucrose, een vorm van suiker.

Na de oogst wordt de plant gemalen tot rietsuiker. Bij dat proces blijven er twee reststromen over.

Deze reststromen worden omgezet naar een bio-vloeistof gemaakt van de reststroom van suikerriet.

Uit dit bio-vloeistof ontrekken we het vocht en zo ontstaan de bio-korrels waarvan we onze BE O bottle maken.

Deze korrels worden omgesmolten tot de BE O bottle.

All parts ready? Dan wordt de BE O bottle op de sociale werkplaats in Nijmegen in elkaar gezet en verpakt. Het resultaat: een klimaatpositieve en 100% recyclebare fles, gemaakt van de reststromen van suikerriet.

Suikerriet van duurzame landbouw

Ons suikerriet wordt verbouwd volgens strenge normen die mens en natuur beschermen. Zo mag het suikerriet niet gebouwd worden op de grond van natuurgebieden en zijn er eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden voor de boeren. De boerderijen worden gecontroleerd door een derde partij.

Waarom een reststroom van suikerriet?

De BE O bottle maken we van suikersap en melasse, reststromen die overblijven wanneer de rietplant tot suiker wordt gemalen. Het suikerriet groeit dus gewoon voor voedselproductie, in dit geval voor de productie van rietsuiker. Het wordt niet speciaal geplant om er producten van te maken.

Door reststromen te gebruiken dragen we ook bij aan afvalvermindering. Hoe minder er van de plant overblijft, hoe minder er weggegooid hoeft te worden. Win-win!

Een duurzame fles, een duurzame verpakking

Productlabel van de BE O Lifestyle producten gemaakt van Paperwise FSC papier
Verzenddoos BE O Lifestyle

Wij hebben geen verpakking maar een label! Gemaakt van PaperWise: een boomvrije papiersoort vervaardigd op basis van landbouwafval dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit materiaal is 100% CO2 neutraal en ook klimaatneutraal vervaardigd. Het gehele label is gemaakt van hetzelfde materiaal, waardoor deze gemakkelijk te recyclen is via de normale oud papierstroom.

Deel dit bericht