Gemaakt van veilige materialen

Jouw gezondheid is onze verantwoordelijkheid

Alle BE O Lifestyle producten geworden gemaakt van bioplastics. Wij maken gebruik van bio-HPDE (BIO-High Density Polyetheen) of bio-PP (BIO-polypropyleen) en bio-TPE (BIO-Thermoplastisch Elastomeer). Bioplastics zijn relatief nieuwe materialen, des te serieuzer nemen wij onze verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid. Daarom voldoen al onze producten aan strenge voedselveiligheidseisen.

 

Voedselveilig

Onze materialen komen in contact met voedsel. Dit houdt in dat ze vallen onder zeer strenge voedselveiligheidseisen. Maar geen zorgen, de materialen van de BE O bottle en de BE O cup zijn getest en EU gecertificeerd. Dit geldt zowel voor de materialen als de kleurpigmenten die wij gebruiken. Daarnaast hebben wij de BE O bottle laten checken bij een externe partij, Eurofins. Deze positieve testresultaten vind je hier.

Al onze producten zijn vrij van:

– BPA (Bisfenol A)

– BPS (Bisfenol S)

– BPF (Bisfenol F)

– Melamine

Veilig suikerriet

Het suikerriet dat wij gebruiken voor de BE O bottle is veilig voor zowel mens als milieu. Onze materiaalfabrikant heeft een code of conduct opgezet waarin eisen worden gesteld aan de leveranciers. Deze wordt jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke partij. Zo wordt er geen materiaal besteld bij leveranciers waar sprake is van kinderarbeid of waar personeel onderbetaald wordt. Ook wordt er gekeken naar de milieu-impact van de leveranciers en of het suikerriet niet geoogst wordt op beschermde gebieden zoals de Amazone.

Man die suikerriet verbouwt en oogst

Veilig materiaal

De BE O cup is de eerste herbruikbare koffiebeker gemaakt van planten, namelijk van gebruikte plantaardige oliën, zoals frituurolie! De gebruikte plantaardige oliën worden gezien als afval en worden o.a. opgehaald bij horecagelegenheden in Nederland. Deze afvalstroom wordt samen met ander plantaardig afval gefilterd om het vuilvrij te maken.

Tested food safe
EU certified
Made from plants
Deel dit bericht