Illustreren voor een betere wereld met Anna Fitas!

Eén van onze kernwaarden is recycling, zo zijn al onze producten recyclebaar. Een andere mooie vertaling van dit woord is hoe onze illustrator Anna Fitas haar werk creëert. Haar stijl is het recyclen van haar eigen werk. De illustratie op ons nieuwe label is een werk dat is ontstaan uit oude en nieuwe tekeningen. Hieronder legt zij haar ontwerpproces en inspiratie achter de illustratie op ons label uit!

 

Ontmoet Anna, illustrator van ons productlabel

Anna Fitas

Bij het illustreren maak ik vaak gebruik van elementen uit de natuur en het heelal. Inspiratie hiervoor kan ik op elk moment uit mijn directe omgeving halen. Wat ik vaak doe is dat ik foto’s of tekeningen maak van dingen die er voor mij uitspringen.

Mijn tekenboek en foto’s zijn eigenlijk een reflectie van mijn dagelijks leven en de elementen die ik tegenkom. Mijn tekeningen zet ik op mijn iPad en deze komen digitaal tot leven door dingen weg te halen en toe te voegen. Iedere tekening wordt dus eigenlijk opgebouwd uit verschillende laagjes, zo is ook het productlabel tot leven gekomen.

Anna tekent
Anna tekent op haar Ipad
Anna tekent op haar Ipad

Bij het ontwerpen van het productlabel heb ik mij gefocust op een natuurlijke feel. Veel natuurlijke elementen van oudere werken heb ik weer tot leven gebracht. Het recyclen van eerdere illustraties is iets wat ik vaker doe. Deze ‘oude’ werken heb ik gemixt met een nieuwe illustratie die ik heb gemaakt van suikerriet, om te verwijzen naar het materiaal dat wordt gebruikt bij de BE O bottle.

In het dagelijkse leven en vooral in mijn werk let ik op het maken van bewuste keuzes! Zo experimenteer ik met het illusteren op stof, deze stoffen haal ik dan vaak bij de kringloop. Daar liggen vaak nog super goede materialen, bijvoorbeeld een oude kussensloop of gordijnen.

Echt super leuk dat ik via de design contest uiteindelijk de illustratie voor het BE O Lifestyle label heb mogen maken. Toen ik de wedstrijd voorbij zag komen dacht ik: oh ik ga het gewoon proberen! Zo mooi hoe onze stijlen zijn gecombineerd en mijn illustratie nu op het label staat!

Ontmoet Anna!

Deel dit bericht