5 prachtige vakanties op een duurzame manier!

Duurzame avontuurlijke ideeën

Een reis met het vliegtuig? Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens gevlogen. Dat het slechter voor het milieu is dan reizen met een auto of trein is je vast wel bekend. Het uitsluiten van vliegreizen is niet haalbaar, maar reizen door middel van een vliegtuig kan wel worden geminimaliseerd.

Wist je dat er van verre bekende bestemmingen ook vergelijkbare alternatieven zijn? Het grote verschil is dat die plaatsen bereikbaar zijn met auto of trein. Hieronder worden 5 verschillende reisbestemmingen beschreven die op een makkelijke en groene manier te bereiken zijn!

 

Italië i.p.v. Canada

Altijd al naar Canada gewild voor de prachtige meren? Kijk dan ook eens naar het Lago di Braies meer in Italië. Hiervoor hoef je helemaal niet met het vliegtuig, maar dit kan gemakkelijk met de auto of per trein. Een prachtige vakantiebestemming op een duurzame manier!

Sentinel-Pass-blog-2

Canada, Moraine Lake

lago-di-braies

Italië, Lago di Braies

Tsjechië i.p.v. Chili

Ben je een fan van de bossen in Chili? Dan vind je de bossen van Tsjechië ook zeker mooi. Het land bestaat uit vele natuurgebieden met vele verschillende bossen. Het land is makkelijk bereikbaar met de auto. Hiervoor hoef je dus niet 16 uur in het vliegtuig te zitten ;). 

Chili, Carretera Austral

Chili, Carretera Austral

klimmen-tsjechie-boot echt goed

Tsjechië, The Rock Cities

Kopenhagen i.p.v. Curaçao

De gekleurde huisjes van Curaçao zijn erg populair onder de toeristen. Wist je dat er vergelijkbare huisjes in de hoofdstad van Denemarken te vinden zijn? In Kopenhagen vind je naast de haven de bekende gekleurde huisjes. Een mooie vakantiebestemming om samen met je hele gezin heen te gaan!

Curaçao, Willemstad

Curaçao, Willemstad

Denemarken, Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen

Kroatië i.p.v. Bali

Het eiland Bali staat bekend om de mooie en vele watervallen. Echter zijn de watervallen in Kroatië vergelijkbaar met het natuurgebied in Bali. Dat moet je maar net weten!

marvellous-sekumpul-waterfalls goed

 Bali, Banyumala Twin Waterval

waterval goed

Kroatië, nationaal park Plitvice

Italië i.p.v. Ibiza

Nummer 5 is de laatste optie, maar zeker niet de minste! Dit gaat om de Italiaanse stad Manrola. In plaats van het eiland Ibiza te bezoeken is de Italiaanse stad een goed alternatief. Het is de op een na kleinste plaats van de Cinque Terre steden en bestaat uit verschillende gekleurde huisjes. Hier moet je toch heen!

Ibiza, Eivissa

Ibiza, Eivissa

Italië, Manrola

Italië, Manrola

Deel dit bericht