5 duurzame, leuke activiteiten voor familiedag 2022!

Zoek niet verder want wij hebben 5 superleuke én duurzame activiteiten voor je klaar staan om jouw familiedag van 2022 mee te vullen. Voor elke familie zit er wel íets bij wat in de smaak gaat vallen! Lees hieronder snel verder.

1 - Outdoor parken

Ga met je familie naar een outdoor park in Nederland. Een dag boordevol activiteiten waarbij vaak eten en drinken ook geregeld is! In Outdoor parken worden heel veel activiteiten aangeboden om jouw familiedag compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan kajakken, kanoën, puzzeltochten, boogschieten, kickbiken, touwtrekken etcetera! Op Google Maps vind je de perfecte outdoor parken verspreid over heel Nederland. Met welke activiteit ga jij winnen van je familieleden?

2 - Vegan food tour in Utrecht

In het midden van Nederland, in Utrecht, kan je als activiteit een uitgebreide, inspirerende Vegan food tour doen! Uiteraard zeer geschikt voor vegans in de familie, en misschien wel een eye-opener voor andere familieleden? Samen eten en plezier is in ieder geval nooit een slecht idee geweest! Aansluitend kan je natuurlijk de Dom beklimmen en het prachtige uitzicht over de stad bekijken.

Vegan food tour in Utrecht als Duurzame activiteiten Familiedag 2022
Vegan food tour in Utrecht als Duurzame activiteiten Familiedag 2022

3 - Surflessen bij dé duurzame surfschool in Scheveningen

Samen met je familie het gevoel van vrijheid op de golven ervaren? Neem samen surflessen en trotseer de Noordzee bij surfschool ‘The Shore’ in Scheveningen. Terwijl jij met je familie surflessen neemt, neemt de surfschool serieuze stappen voor het milieu en klimaat! Is dat even met een goed gevoel met de wind in je haren?

 • 90% van de energie die de surfschool gebruikt, is opgewekt uit zonnepanelen.
 • Daarnaast is The Shore gasvrij.
 • De surfschool doet verder aan recycling en het hergebruiken van spullen.
 • Ga je koffie drinken hier, dan weet je dat de koffiebonen op de fiets bezorgd zijn!
 • Tevens is het hele menu vegetarisch, vegan én samengesteld met lokale, volledig biologische producten, voor zo min mogelijk impact op het milieu.

Een dagje surfen met je familie voelde nog nóóit zo goed.

 

4 - Culinair en duurzaam uit eten in Nederland

In heel Nederland kan je super duurzame, prachtige, culinaire restaurants vinden om met de hele familie een avondje te zitten. We noemen hieronder een paar op die je kan bekijken!

 • De nieuwe winkel, Nijmegen – met producten uit een lokaal voedselbos.
 • T Ailand, Lauwersoog – Slow fishing restaurant met lokaal gevangen, duurzame vis van ‘t Wad.
 • Gulpener Brouwlokaal, Gulpen – Alleen lokale ingrediënten binnen een 40 km straal.
 • Circl, Amsterdam – Alles circulair en duurzaam, ook het interieur en apparatuur.
 • Instock, Amsterdam/Den Haag/Utrecht – Met t.h.t. ingrediënten van AH en Gall & Gall tegen voedselverspilling van eten en dranken.
 • RIJKS, Amsterdam – Ingrediënten van kleine producenten en steeds meer groente op de kaart.
Gulpener brouwlokaal

Gulpener brouwlokaal

't Ailand

'T Ailand

De nieuwe winkel

De nieuwe winkel

Rijks

RIJKS

Instock

Instock

Circl

Circl

5 - Pluktuinen door heel Nederland

Bewandel samen pluktuinen door het hele land! Samen met je familie op stap, waarbij de kinderen zeer gemotiveerd zullen gaan zoeken naar bramen, kersen en aardbeien. Een pluktuin bezoeken is een zeer onderschatte, relaxte activiteit die je familiedag een mooie invulling kan geven. Sommige pluktuinen organiseren ook groepsuitjes voor familiedagen, voor nog een extra mooie ervaring. Op Google Maps vind je talloze pluktuinen. We hebben een selectie gemaakt voor je, scroll iets verder voor een impressie van deze pluktuinen!

Bloemrijk-vierkant

Bloemrijk

Gewoon-buiten-vierkant

Gewoon Buiten

Hannekes-pluktuin-vierkant

Hannekes pluktuin

Stoutenburg-vierkant

Stoutenburg

Gelukkige-Groentes-vierkant

Gelukkige Groentes

De-Bosrand-vierkant

De Bosrand

Samen met eerlijke informatie kunnen we samen zorgen voor een duurzamere wereld. BE O Lifestyle helpt jou om gewoon lekker je ding te blijven doen, alleen dan nét iets beter voor onze wereld. In onze blogs duiken we graag wat dieper in op een onderwerp. Hou je van dagelijkse, korte, handige tips? We got you, volg ons op Instagram en verrijk je kennis. Want met de juiste kennis kan jij écht heel makkelijk beter leven, zonder je hele lifestyle overhoop te gooien.

Wil jij een onderwerp terug zien in onze blogs? Stuur een mail naar rob.huttinga@beolifestyle.com !

Deel dit bericht