Dé 10 duurzame voorjaarsuitjes voor 2022

De zon laat zich steeds vaker zien, het perfecte moment voor een voorjaarsuitje.

Door Lois, 20 april 2022

10 duurzame voorjaarsuitjes

De temperaturen beginnen langzaam weer op te lopen. De zon laat zich steeds vaker zien, het perfecte moment om gezellig een dagje erop uit te gaan en dan mag je deze tips voor je voorjaarsuitje van 2022 zeker niet missen!

1 – Kom tot rust in een natuurgebied

Kom jij ook volledig tot rust wanneer je door de natuur loopt? Nederland barst van de natuurgebieden. Dit zijn fantastische plekken om al wandelend of fietsend je hoofd leeg te maken. Zelf gaan we graag naar Overasseltse en Hatertse Vennen om heerlijk te ontspannen. Je hebt hier een prachtig gebied met bos, uitgestrekte heidevelden en je raadt het al… vennen! Je hebt er een wandeltocht die slingert door het vennengebied waarbij je een groot aantal van de twintig vennen zult zien.

Hatertse Vennen bij Nijmegen
Bollenveld met roze tulpen in Nederland

2 – De mooiste bloemenvelden van de Bollenstreek

Huur een FunScooter en verken in je eigen tempo de mooiste bloemenvelden van de Bollenstreek. Met de route kom je langs de mooiste velden met narcissen, hyacinten en tulpen. Je kunt zo vaak afstappen als je wilt voor een foto, een wandeling, een gezellig terrasje of één van de bloemen attracties die langs de route liggen!

3 – Picknicken

Zodra de zon schijnt, eten we het liefste buiten. Gezellig om te doen met vrienden, familie, je geliefde, collega’s of met wie jij wilt! Zoek je nog een mooie picknickplek aan het water? Breng dan een bezoekje aan de historische Hanzestad Deventer. Wandel door de pittoreske straatjes van de binnenstad richting de IJssel. Neem het pontje naar de overkant van de rivier en strijk neer op één van de vele strandjes aan de oevers. Wist je dat onze BE O bottle ook te gebruiken is als twee bekers? Ideaal om jouw drankje tijdens de picknick te kunnen delen.

Picknicken met de BE O bottle
Fietsen op texel

4 – Fietstocht

Een fietstocht door de duinen mag niet ontbreken in het lijstje. Mooie natuur, een fris windje en de mogelijkheid om tussendoor even uit te waaien. Er zijn verrassend veel schitterende routes langs stranden en door duinen te vinden in Nederland. Een paar tips: de Bekendelleroute (Achterhoek) of de Slufterroute (Texel). Perfect te combineren met de picknick die we hierboven als tip gaven. 😉

5 – Lammetjesdagen

Er worden weer lammetjes geboren! Tijdens de lammetjesdagen zetten boerderijen hun deuren open voor kraamvisite van hun pasgeboren lammetjes. Je kunt de lammetjes komen aaien, knuffelen, een flesje geven of in unieke gevallen zelfs een geboorte meemaken. Vaak kun je online of bij de boerderij vinden wanneer ze hun deuren openstellen.

Lammetjes in de wei lammetjesdagen
Vrouw die natuur fotografeert

6 – Fotografie workshop

Ben jij net als wij graag in de natuur te vinden? Hoe leuk is het dan als je leert hoe je dit het beste op de foto kunt zetten. Bij natuurfotografie draait het om leren kijken: wat is interessant om te fotograferen en hoe laat je dit het beste in beeld komen. Door het hele land heb je verschillende fotografie workshops, leuk om alleen te doen of samen met iemand!

7 – Bezoek een botanische tuin

We hebben veel groen in Nederland. Wist jij dat we een aantal prachtige botanische tuinen in ons land hebben? Ze liggen soms wat verstopt, maar een zoektocht beloont zichzelf vaak. Hier kun je een enorme hoeveelheid aan exotische planten bewonderen. Het voelt alsof je door een prachtige mini-jungle heen loopt. Op de foto hiernaast zie je een impressie van de Oude Hortus in Utrecht, werkelijk een prachtige botanische tuin in het centrum van Nederland!

De botanische tuin De Oude Hortus in Utrecht
Vrouw die wandelt in de duinen en strand zandvoort aan zee

8 – Strandwandeling

Een frisse strandwandeling zorgt altijd weer voor een energieboost. Heerlijk die zilte lucht in je gezicht, terwijl je over het strand loopt. Als je tijd hebt, is het heerlijk om daarna op te warmen bij één van de omliggende restaurantjes of met zelf meegenomen koffie/thee.

9 – Kasteel en de kasteeltuin

Een kasteelbezoek brengt je terug in de tijd. In Nederland hebben we meerdere sprookjesachtige. Onze favoriet is Kasteel de Haar nabij Utrecht. Het is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, zowel het kasteel als de tuinen zijn zeker een bezoek waard. Het park is maar liefst ruim 55 hectare groot, waardoor je je in een andere wereld waant.

Kasteel de Haar in Utrecht
Kringloopwarenhuis het goed in Nijmegen

10 – Kringloopwinkels

Vergeet bij je voorjaarsschoonmaak ook zeker niet om even door al je decoratie heen te lopen. Het perfecte moment om die vazen, fotolijstjes en plaids die je niet meer gebruikt een tweede leven te geven. Voel je dat je naar je schoonmaak toe bent aan een andere vibe in huis, ga dan voor tweedehands spullen. Dit is een duurzame manier om je huis te restylen. Op deze manier kun je losgaan met verschillende stijlen of je gaat juist op zoek naar dat ene vintage vaasje wat bij jou past.

Al deze uitjes kun je nog een stukje duurzamer maken met de ’Erop Uit Box’. Deze box helpt jou met het vergroenen van je uitjes. In de box vind je ook de BE O bottle terug samen met 7 andere duurzame producten. Alle producten zijn geproduceerd met minimale impact op het milieu, zonder vervuilende materialen en bovendien lokaal, om vervuilend transport te minimaliseren.

Deel dit bericht