Zo maak je een duurzame koffiebeker van gebruikte frituurolie

Zo maak je een duurzame koffiebeker van gebruikte frituurolie

De BE O cup is gemaakt van gebruikte plantaardige vetten en oliën, zoals frituurolie. Een koffiebeker gemaakt van gebruikte, plantaardige oliën die een leven lang meegaat. Niet alleen herbruikbaar, maar gemaakt van een circulair materiaal. Benieuwd hoe we deze grondstof transformeren tot duurzame koffiebeker? Lees snel verder.

De gebruikte bakoliën worden opgehaald bij verschillende bedrijven in de voedingsindustrie zoals o.a. restaurants.

Deze afvalstroom wordt samen met ander plantaardig afval gefilterd om het vuilvrij te maken.

Om onze bio-vloeistof van gebruikte plantaardige oliën te vormen, zetten we de gefilterde stroom twee keer om.

We voegen de eigenschappen van de bio-vloeistof samen om de bio-korrels te maken.

Deze korrels worden omgesmolten tot de BE O cup.

Alles af? Dan wordt de BE O cup bij BlueView, een sociale werkplaats in Nijmegen in elkaar gezet en verpakt.

Voetafdruk van BE O cup

Met dit biobased materiaal in de cup verminderen we de CO2-voetafdruk met meer dan 75%. En dat zijn nog niet alle cijfers. De BE O cup is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en bovendien 100% recyclebaar in de huidige recyclestromen. De beker is gemakkelijk dag in dag uit te gebruiken: het gaat een leven lang mee. Zelfs als er iets kapot gaat, want door de losse onderdelen is de cup eenvoudig te repareren. Weg met die afvalstapel!

Onze partners

Een deel van de frituurolie voor de BE O cup wordt verzameld door Renewi, de grootste inzamelaar van organische reststoffen in Nederland. Het bedrijf Neste zorgt voor de chemische behandeling van de frituurolie en het afval van het productieproces van deze vetten, waarvan Borealis vervolgens BornewablesTM PP van maakt. Onze partner VDL GL Plastics produceert de uiteindelijke BE O cup.

Een duurzame cup, een duurzame verpakking

Wij hebben geen verpakking maar een label! Gemaakt van PaperWise: een boomvrije papiersoort vervaardigd op basis van landbouwafval dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit materiaal is 100% CO2 neutraal en ook klimaatneutraal vervaardigd. Het gehele label is gemaakt van hetzelfde materiaal, waardoor deze gemakkelijk te recyclen is via de normale oud papierstroom.

Deel dit bericht