BE O cup gebruik & onderhoud

De BE O cup is een herbruikbare koffiebeker ontworpen voor gebruik onderweg. De beker is gemaakt van bioplastic afkomstig van gebruikte frituurolieen. Wanneer je hem met liefde en zorg behandeld kan je er jaar op jaar gebruik van te maken.

Ben je, om wat voor reden dan ook niet helemaal tevreden? Mail ons via info@beolifestyle.com en wij helpen je graag!

Afmetingen & onderdelen

De BE O cup is ons tweede product en stellen haar met trots aan je voor! Net als de BE O bottle is de cup geboren in Didam maar opgegroeid in Nijmegen hier is de beker namelijk ontworpen, en wordt daar in elkaar gezet in een sociale werkplaats. De beker is 16,4 cm lang, 8 cm op zijn aller breedst en weegt ongeveer 110 gram. Als onze producten zijn helemaal veilig voor jouw gezondheid. Meer hierover vind je op deze pagina: Safest materials. De eerste BE O cups zijn verkrijgbaar is drie verschillende kleuren.

De BE O cup bestaat uit vier verschillende onderdelen, namelijk:

  1. Het klepje
  2. De deksel
  3. De middenring
  4. De beker

Belangrijke instructies

Reinig de BE O cup voor het eerste gebruik met water en zeep. De BE O cup is bedoeld voor warme dranken zoals koffie en thee. Wees hiermee voorzichtig om de kans op ongelukken te voorkomen. De ribbels in de beker zijn gemaakt zodat jij de beker comfortabel vast kan pakken wanneer hij gevuld is met warme drank. Wanneer de beker wordt vast gehouden wordt er wel een indicatie afgegeven van de temperatuur van de warme drank. Hierdoor wordt de kans op het verbranden van je mond verkleind.

Let op!

  • Wees voorzichtig wanneer de BE O cup is gevuld met warme drank. Vervoer de beker rechtop en schud er niet mee. Door de druk die er ontstaat kan de beker gaan lekken.
  • Vul de BE O cup niet tot boven de vulrand aan de binnenkant, anders kan de beker gaan lekken.
  • Laat kinderen de beker niet zonder toezicht gebruiken wanneer deze gevuld is met warme drank.
  • Aan de BE O cup is geen thermo’s functie toegeëigend.

Schoonmaken en verzorgen

De BE O cup is schoon te maken in de vaatwasser. Aan te raden is om deze in het bovenste rekje van de vaatwasser te plaatsen. Daarnaast is ze ook gemakkelijk af te wassen met de hand. Reinig de cup na ieder gebruik, zo voorkom je ook dat de geur van de koffie in de beker blijft hangen.

Let wel op! Wanneer de BE O cup wordt geplaatst in de vaatwasser samen met keukengerei met ernstige etensresten zoals bijvoorbeeld tomatensoep of spaghettisaus kunnen de zachte onderdelen verkleuren. Probeer dit te voorkomen. Is dit toch aan de hand? Leg de middenring en het klepje dan ongeveer 2 uur in 3% waterstofperoxide. Spoel de onderdelen vervolgens af met water voordat je deze terug plaatst de onderdelen terug.

Reserveonderdelen

Zijn er onderdelen van jouw BE O cup kapot of kwijt? Geen probleem de cup is gemakkelijk per onderdeel te repareren. Reserveonderdelen zijn te bestellen in onze webshop: BE O cup onderdelen.

Zelf onderdelen vervangen

1. Draai de deksel van de cup

2. Wip met een lepel of met je nagels de middenring omhoog

3. Haal de middenring eraf

1. Zet het midden ring op de beker

2. Trek het midden ring over de beker heen

1. Haal de cup uit elkaar

2. Zorg dat alle onderdelen los van elkaar zijn

3. Zet alle onderdelen in de vaatwasser

1. Open het klepje

3. Trek hem voorzichtig van de deksel