1 fles = 1 boom

Door een boom te planten voor ieder verkocht product, maken we nog meer klimaatpositieve impact.

Bomen planten voor meer klimaatpositieve impact

Doordat we onze producten van plantaardige reststromen maken – en niet van olie – is alles dat we maken al klimaatpositief. Maar we willen nog meer impact maken. Daarom planten we voor elk verkocht product een boom. Die boom neemt gemiddeld 15 kilogram CO2 op, genoeg om je telefoon voor meer dan 20 jaar op te laden. Dat is pas plant power!

We gaan alleen niet zelf met een schepje het bos in. In plaats daarvan planten we de bomen samen met Trees for the Future (TFTF): een non-profit organisatie die actief werkt aan het groener maken van de planeet en daarbij de lokale bevolking helpt. Hoe ze dat precies doen? Lees hieronder verder.

De bostuinen van Trees for the Future

De filosofie van TFTF is zowel simpel als prachtig: een symbiotische relatie tussen mens en planeet creëren. Dit doen ze door het aanleggen van zogenaamde bostuinen (forest gardens) in droge sub-Sahara gebieden.

TFTF legt zo’n bostuin aan door verschillende specifiek geselecteerde gewassen samen te planten: een combinatie van grotere bomen en kleinere planten die elkaar versterken. Zo planten ze bijvoorbeeld een grote mangoboom, die weer schaduw kan bieden aan gewassen die juist weinig zonlicht kunnen verdragen. Met deze landbouwtechniek creëren ze winst voor de planeet én voor de gemeenschap.

Duurzame landbouw door biodiversiteit

Het is een echte win-win-win(-win?)-situatie. Om te beginnen wordt de grond gezonder door de variatie in gewassen en wordt verwoestijning en erosie tegengegaan. Ook trekt de bostuin vogels, kleine dieren en insecten aan, die als mini-boeren op het land werken. Ze ruimen afval op, beschermen de gewassen en zorgen voor wat extra mest. Op die manier hoeft de echte boer weer minder chemische bestrijding en meststoffen te gebruiken.

Naast dit alles heeft een bostuin veel voordelen voor de gemeenschap. De gewassen zijn namelijk niet alleen een voedselbron, maar ze zorgen ook voor inkomen. Dankzij de variatie kunnen de boeren meerdere malen per jaar oogsten, in plaats van een of twee momenten. Zo hebben ze het hele jaar voldoende eten en hoeven ze het voedsel minder lang te bewaren.

Kortom: verbeterde grondkwaliteit én een gebalanceerd dieet voor de inwoners. Een mooie samenwerking tussen mens en milieu! Benieuwd hoe ze dit precies voor elkaar krijgen? Check de video.

Een duurzame samenwerking

BE O is een groot voorstander van samenwerkingen tussen natuur en de mens. Daarom steunen we organisaties zoals Trees for the Future. Zij begrijpen hoe we balans in de wereld kunnen creëeren. Naast het planten van de bostuinen, zorgen ze er ook voor dat de lokale bevolking weet hoe ze dit zelf kunnen doen en het kunnen onderhouden. Zo kunnen de boeren zelfstandig verder werken en kan Trees for the Future weer andere boeren gaan helpen.

De toekomst is klimaatpositief

Wij geloven in een klimaatpositieve aanpak. Waarbij we samenwerken met de natuur in plaats van haar te vernietigen voor winst. Samen kunnen we écht een verschil maken. Samen maken we een positieve impact op het klimaat!

Samen met eerlijke informatie kunnen we samen zorgen voor een duurzamere wereld. BE O Lifestyle helpt jou om duurzaam bezig te zijn met wekelijkse tips/tricks en weetjes over vrijwel álles. In onze blogs duiken we graag wat dieper in op een onderwerp. Hou je van dagelijkse, korte, handige tips? We got you, volg ons op Instagram en verrijk je kennis over duurzaam leven. Want met de juiste kennis kan jij écht heel duurzaam handelen, zonder je lifestyle over hoop te gooien.

Deel dit bericht