Circulair ontwerpen bij BE O Lifestyle

Onze producten worden ontworpen op basis van een loop die ervoor zorgt dat we afval een tweede leven geven, zodat jij zo lang mogelijk op een hoog niveau onze producten kan hergebruiken. De circulaire economie heeft een nieuwe manier van denken ingeluid, waar onze productontwerper Nienke dagelijks mee bezig is!

 

Ontmoet Nienke, onze productontwerper

Als productontwerper ben ik verantwoordelijk voor de producten die ik de wereld in breng. Ik vind het belangrijk om bezig te zijn met het maken van producten die bijdragen aan een betere wereld.

Voor onze producten houd ik rekening met de circulaire design principes. Dit houdt in dat er tijdens het ontwerpen van een product wordt nagedacht over hoe de waarde van het product zo lang mogelijk bewaard kan blijven en dat afval wordt gezien als iets waardevols.

Ontwerproces BE O Lifestyle Nienke
Ontwerproces BE O Lifestyle Nienke

Nienke's 4 ontwerpprincipes

Plantbased

Plant-based

Hernieuwbare materialen in plaats van fossiele brandstoffen

Durable

Durable

Kwalitatieve, herbruikbare producten die zo lang mogelijk meegaan

Losse onderdelen

Losse onderdelen

Hierdoor zijn onze producten gemakkelijk repareerbaar

Recyclable

Recyclable

Het bevorderen van het recycleproces

Ontwerproces BE O Lifestyle Nienke

Het uiterlijk van de producten wordt beïnvloed door mijn liefde voor minimalisme. Wanneer ik ontwerp, vind ik het fijn om te kijken naar de behoeften van de gebruiker. Dit vertaal ik door naar een ontwerp. De vormen die je terug ziet komen, zijn geïnspireerd op onze materialen en vormen die we in ons dagelijkse leven gebruiken en tegenkomen. Mijn doel is om een mooie vormfamilie te creëren.

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je sparren? Stuur ons een berichtje.

Deel dit bericht